Cambia’s Barn: 4 months later

By Telos Cambia

A while ago, at the end of October, we shared some photos of our work on a new building at Cambia. At the time, we had the building framed and were getting started creating an earthen floor. Work has continued since then, despite the lack of photos, and now we have something starting to resemble a complete building!

img_0070
Here’s the barn! It’s a two room structure with live-edge poplar siding. The room on the left is a common gathering space, and the one on the right is a bedroom. We’re getting ready to add an awning to the left side that will act as a tool shed- we just dug the post holes today!  Josie, one of the newest Cambians is out front propagating plant cuttings.
img_0071
We’ve made the door handles out of various interesting and beautiful branches we’ve found.
img_0073
Here’s the earthen floor of the barn’s main room. In the center, we have a pit of pea gravel that will be used to sit on in a circle. The entire floor is set up to be heated from below by tubes carrying hot water.
img_0072
The earthen floor of the main room extends part of the way up the walls, creating a bowl that contains the occupants. The rest of the walls will be finished with oak panels. Currently, you can still see the (freegan- saved from the landfill) styrofoam insulation.
img_0076
We shaped candle holders into two corners of the cob wall!
img_0077
The floor even extends over the bottom of the tall windows on the southeast side of the main room.
img_0075
Here’s a view from the loft of the main space. These boards will be removed once everything is done, but for now we use them to get around to various places we need to work.
img_0085
And here’s a view from the back of the barn, featuring the previously mentioned tall windows.
img_0082
This is the bedroom attached to the mains space. It’s already finished, complete with skylights and beautiful oak walls. Scott and Josie, the newest Cambians have made themselves at home!
img_0084
Josie rigged this counterweight that keeps the front door close without a latch! Maybe we will add a similar one to the main space’s door…

 

IMG_0088.JPG
Did we mention that the barn has a matching chicken coop? In the foreground, you can see our two ducks, Squiggles and Schmoo.

 

 

 

Advertisements
Cambia’s Barn: 4 months later

One thought on “Cambia’s Barn: 4 months later

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s